No comment

2010.09.10. 11:20

son!

én még mindíg a történtek hatása alatt vagyok, ezért elkezdtem olvasgatni a képviselőtestületi történéseket. ha már te lettél a korelnök, érdemes lenne egy összeállítást készíteni. kedvcsinálónak:

az iskoláról és a nyilvánosságról (persze nem néznek hülyének...):

képviselőnk: A fokozatokat meg kell tartani, nem lehet egyből azt mondani, hogy bezárják az iskolát.

 

másik képviselőnk: El kell mondani, hogy várható a csőd. Nem fogják tudni tartani, szeptemberre bedől minden.

 

képviselőnk: Ilyet nem szabad mondani, azt kell mondani, hogy tartják az 1-4. osztályt, ha valaki vinni akarja a gyerekét úgyis viszi, és akkor megszűnik magától.

 


el kell mondani? ilyet nem szabad mondani? 

 

a falu pusztulásának oka persze az, hogy nincs pénz és nincsenek pályázatok. nocsak, akkor lássuk ezt:

 

képviselő: A Gecse István pincészeténél lévő vízórával mi a helyzet?

 

nem képviselő: Almérő lett felszerelve, így az már külön számolja a fogyasztást.

Más. Volt itt a mai napon egy pályázatíró, Vadásziné fedezte fel a pályázatot, ami a kultúrház és a könyvtár felújításával kapcsolatos. Szeptember 30 és november 30. a beadási határidő, 100%-ban finanszírozott, önerő nélküli, fázisonként lehet elszámolni. Olyan céget kell választani a közbeszerzésnél, aki megfinanszírozza. Födém és tetőcserét lehetne megoldani vele. 200eFt-tól 50 mFt-ig lehet pályázni. Külön-külön is be lehetne nyújtani a pályázatot, de egyben is a két épületre. Új építésére nem lehet pályázni, csak felújításra. Lehet, hogy a későbbiekben meg lehetne és meg is kellene venni a posta épületét, az külön helyrajzi számon van. Ha abba gondolkodnak, hogy felújítják a könyvtárat, össze lehetne hozni a kultúrházzal, a kultúrházban lehetne posta, teleház, hegybíró, falugazdász, házasságkötő terem. A pályázatíró cég ajánlata, hogy megírják a pályázatot, 94%-os nyerési esélyük van. Az első körbe, amikor elkezdik írni 90 eFt-ot kérnek, amikor befogadták a pályázatot akkor ismét 90 eFt-ot kérnek, amennyiben formailag nem felel meg, visszafizetik. Megnyert pályázat esetén 8% a jutalékuk, ha ők számolnak el és 5 évig nyomon követik a projektet, akkor +4%-ot kérnek még. Az első lehívott nagyobb számlaösszegből kérik az 50%-ot, minden beadott számlánál az őket megillető rész 10%-a az övék. Ha nem nyer a pályázat, de formailag befogadták 180 eFt-ot kockáztatnak. Se elszámolni, se megírni nem tudják maguk a pályázatot. Nagyon előnyös, hogy nem utófinanszírozott, hanem készültségi fokonként lehet lehívni az összeget. A jutalékok, szakértői elszámolások 5%-át vissza lehet kérni. Úgy gondolja, hogy a kultúrházat és a könyvtárat nem szabad veszni hagyni.

nocsak-nocsak. van persze folytatás is:

 

képviselő: Itt van 30 mFt-os hiány, itt van a szeméttelep ügye, ezt figyelembe kell venni. Nagyon jónak tűnik ez a pályázat, nem utófinanszírozott, de véleménye szerint csak akkor kellene fizetni, ha a pályázat sikeres. Gondolkozzanak el rajta, lehet, hogy egy hónap múlva csődöt kell jelenteni. Itt nem arról van szó, hogy ne csináljanak semmit, de nem elsősorban ez a falu érdeke.

én nem vagyok közszereplő, nem is leszek. ezért. gratulálok!

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr322285854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása