Nyáron már csatornáznak?

2011.02.15. 20:07

"A háttérmunkák miatt csúszással nyár elején elkezdődik az óriási Tarna menti szennyvízberuházás. Az összefogás példaértékű, az érintett hat település évek óta dolgozik a terv megvalósításán.



Hamarosan leáldoz a szippantós kocsik korszaka hat Tarna menti településen, nyár elején elindul Heves megye egyik legnagyobb, 4,3 milliárd forint össszköltségű környezetvédelmi beruházása. Az érintett falvakban mintegy 4 ezer lakás bekapcsolásával lehetővé válik a kommunális szennyvíz csatornán való elvezetése és korszerű tisztítása.
Még 2009 augusztusában született meg a döntés, hogy Kál, Kompolt, Kápolna, Tófalu, Aldebrő és Feldebrő önkormányzata Kompolt gesztorságával közös pályázatot nyújtson be a helységek szennyvízcsatorna-rendszerének kiépítésére és az összegyűjtött szennyvíz elvezetésére, valamint Kál mellett, a Tarna-patak mentén szennyvíztisztító megépítésére. A pályázatot az elbíráló szervek elfogadták, így 85 százalékos támogatás mellett a hat községet együtt „csak” 600 millió forint önerő terheli."

A fenti idézet szintúgy a heoltól származik. Én egy kicsit szkeptikus vagyok, elég régen hallhatjuk már ezt (mármint, hogy jövőre már csatornáznak). Nem fogok meglepődni, ha ősszel a 2010-es céldátumot fogják megcélozni. De ez nem baj, okként lehet felhozni arra, hogy miért nem javítják ki az utakat...

Szerző: trewbrch

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr952662888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása