Önkénteseket vár Feldebrő

2012.01.17. 08:38

Az alábbi cikk jelent meg a HEOL-on:

Nem várunk sokat - Önkéntesekre számít Feldebrő

2012. január 5. 13:52 sz. k.
sok kicsi | Ha már egyre nehezebb a helyzet, legalább fogjanak össze a helybéliek - mint a világ más tájain annak már hagyománya van.
 
 
 
 

„Senkitől sem várunk sokat, senkinek sem kell erején és lehetőségein felül vállalnia!” – ezekkel a szavakkal buzdít mindenkit önkéntes munkavégzésre Kelemen József, Feldebrő polgármestere, hozzátéve: az a fontos, hogy minél többen vállaljanak havi, esetleg heti rendszerességgel néhány órai, egyéni vagy csoportos munkát a település és az itt élő emberek érdekében. Bármilyen keveset is vállaljon valaki, fontos, hogy az rendszeres legyen, mivel a kevés, de biztos többet ér, mint a nagy fellángolás.

Amerikában és Nyugat-Európában régen elterjedt és mára már természetes dologgá vált az emberek körében az önkéntes munkavégzés, aminek a segítségnyújtáson kívül közösségformáló, az összetartozás érzését erősítő funkciója is van.

Mivel Magyarország gazdaságilag egyre nehezebb helyzetben van és az emberek is mind rosszabb anyagi körülmények között élnek, ezért lenne szükség a település vezetősége szerint arra, hogy Feldebrőn is összefogjanak a lakók, és létrehozzák a saját önkéntességi programjukat.

Ilyen munka lehet például a parkok, közterületek virágosítása, rendben tartása, az idősek látogatása, ápolása, vagy éppen segítség a községi rendezvények megszervezésében, lebonyolításában.

Szerző: trewbrch

Szólj hozzá!

Címkék: hír heol

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr413569503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása