Facebookon olvastam

2012.01.23. 17:25

Feldebrő mint vadrezervátum???????
Fényes nappal saját szememmel láttam a rókát a temető utáni részen index és egyéb jelzés nélkül autók közt átkelni az úton!!!!
Autók közt és a biciklim előtt!!!!
Hát minek fizetünk adót meg minden egyebet???
Csak azért hogy eltartsunk sok ingyen élőt???????
És ha veszett lesz valamelyik??????????
Akkor jön a sopánkodás??????????
Tisztelt felelős urak (elvtársak) Észre kéne venni a bajt!!!!!!
Rókával van fertőzve Feldebrő!!!!!!!!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr373741286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

z15 2012.01.23. 21:08:40

Tudom, hogy ez nem vigasz, de:

"Nem kell félni a rókától
Már Kaposvár belvárosában is: feltűntek a rókák. A szakemberek szerint nincs okunk félni tőlük.
Szaporodó panasz: egyre több róka tűnik fel a városokban, kisebb és nagyobb településeken. Még Kaposvár belvárosát sem kímélik. Az emberek segítségért kiáltanak, hogy szabadítsák meg a vadászok, erdészek a lakott területeket ezektől az állatoktól. Holott úgy tűnik, sokkal inkább meg kellene tanulni együtt élni velük. Ahogy más vidékeken a rénszarvas, vagy a majom, úgy mifelénk a lompos farkú is egyre inkább háziasodik.
- A rókákat az immunizációnak köszönhetően nem tizedeli a veszettség - mondta Simon Pál vadászati főfelügyelő. - A létszámuk és a rókapopuláció felszaporodott Kinőtték az életterüket, és mint rendkívül intelligens állat, hamar rájött, hogy az ember közelében könnyebben talál élelmet. Ugyanúgy, mint Kanadában a medvék, amelyek a szeméttelepeket kutatják át rendszeresen élelemért. Azt is felfedezte, hogy a városokban nem bántják, nem lövik. Lakott területen belül ugyanis fegyver nem használható, és tiltott a mérgezés is. Élve befogó ládacsapdákkal lehet ellene védekezni, de mivel ezek vasból készülnek, fennáll a veszélye, hogy nagyon hamar lába kel. Azonkívül előbb beleköltözik egy kóbor macska, mint a róka. Úgy kellene kezelni, mint egy nem kívánatos, de velünk együtt élő állatot; mint a mókust, a vadrécét, a vadgalambot vagy a varjakat.
Hartner Rudolf, a kaposvári városgondnokság vezetője azt mondta: az elmúlt évszázadban a gyógyíthatatlan veszettség legfőbb hordozója a róka volt A betegséget aztán átadta egyes háziállatoknak, főként a kutyáknak. Ebből adódóan alakulhatott ki ellenérzés az egyébként szép testformájú és eszes, furfangos ragadozóval szemben.
- Az egész országra kiterjedő vakcinázásnak köszönhetően az elmúlt időszakban nem találtak veszett rókát - mondta Hartner Rudolf. - Miután a veszettség már nem tizedelte az állománytt, megszaporodott a számuk. Részben emiatt, részben a mezőgazdasági melioráció következtében - elpusztultak a pockok, kevesebb a nyúl, a fácán - beállt táplálékvesztésük következtében egyre többször jelennek meg élelem után kutatva a lakott területen. Az elmúlt években a városi területeken a rókát módszeresen irtottuk, befogtuk, megöltük, a településeinktől távol tartottuk. A szemlélet azonban megváltozni látszik. Ahogy az északi népeknél a rénszarvas, vagy Afrikában a majom kezd némiképp háziasodni vagy legalábbis megjelenni az ember környezetében, úgy nálunk a róka teszi ugyanezt. Miután az utóbbi években befogott rókák között a veszettség vírusát a laboratóriumokban csak elvétve találták meg, megállapítható, hogy a félelmetes, és emberre is veszélyes betegséget már nem hordozza. F. Szarka Ágnes"

Ez csak egy idézet, máhol is probléma ez. Tudomásom szerint hetekkel ezelőtt jelezve lett az illetékesek felé (helyi vadásztársaság), ők ülnek rajta.
Tisztában vagok azzal, hogy ez sem vigasz.

z15 2012.01.23. 21:11:04

@z15: na tessék a gépelési hiba: Tisztában vagyok (vagok) azzal, hogy ez sem vigasz.
süti beállítások módosítása