Hol máshol, mint nálunk?

2012.03.01. 16:33

Egyik este a híradóban láttam egy érdekes történetet, ami így kezdődött: "Heves-megye egyik falujában...". Gondoltam, ez akár nálunk is megtörténhetne, erre láss csodát: nálunk történik meg!

A kislány haját sokan megsimogatják

2012. február 23. 16:44 Szilvás Krisztina
BARNA BABA | Nigériai apuka és magyar anyuka gyermeke Nóri, akire egzotikus kinézete miatt mindenütt rácsodálkoznak az emberek.
 
 
 
 

Különleges kislány a kis Emedo Nóra, bármerre jár, megfordulnak utána az emberek, mindenki mosolyog rá. Pedig még csak 15 hónapos. Ám Nórit a barna bőrével, sűrű göndör hajával egyszerűen nem lehet nem észrevenni: nigériai apukájától ugyanis sok külső vonást örökölt. A kislány a szüleivel, Emedo Martinnal és Pál Ildikóval Feldebrőn lakik.


Ildikó és Martin 2009. novemberében házasodtak össze Egerben. Hitelt nem akartak felvenni, így, bár Ildikó egri, Feldebrőn vásároltak egy házat. Interneten találták azt is. Itt, a nagy udvaron kedvére játszhat Nóri is. A hétköznapok persze, mint szinte minden családnál, náluk is rohanósak. Martin egyelőre keveset beszél magyarul, inkább csak a hétköznapi élettel, napi rutinfeladatokkal kapcsolatos alapdolgokat tudja a mi nyelvünkön elmondani. Így egyelőre állása nincs, használtcikk-kereskedéssel foglalkozik. Magyarországról Nigériába viszi a felvásárolt a termékeket, ott adja el őket. Ildikó pedig egy gyógyszercégnél dolgozik, járja a településeket. Nóri most már bölcsődés, de amíg ennél is kisebb volt, Ildikó édesanyja vigyázott rá napközben. A hétvégéket most is gyakran tölti nála a család, Egerben.

 

  Együtt a család. Bár a bőrszínük különböző, ez nem számít, Martin és Ildikó közös életre rendezkedett be, amit Nóri aranyoz be számukra. FOTÓ: GÁL GÁBOR Együtt a család. Bár a bőrszínük különböző, ez nem számít, Martin és Ildikó közös életre rendezkedett be, amit Nóri aranyoz be számukra. FOTÓ: GÁL GÁBOR


Martin egyébként katolikus családból származik. Hazájában a nagy, 4-5 gyerekes családok vannak többségben, ahol egy idő után a nagyobb testvérek vigyáznak a kisebbekre. Martin is szereti a gyerekeket, szívesen foglalkozik Nórival is, van hozzá türelme. Nigériában nem megszokott dolog, hogy a férfiak is besegítsenek a kisgyerekek körüli teendőkbe, a háztartásba. Martin azonban már régóta Európában él, ahogyan több nigériai barátja is. Hozzászokott az itteni mentalitáshoz, és besegít a háztartási munkába, sőt, néha még pelenkázni is szokott.

 

A kislány haját sokan megsimogatják

Nóri egyévesen kezdett járni, és mostanában kezd beszélni. Első szavai között volt, hogy „Bajázs”. A bátyját, Ildikó nagyobb fiát hívják Balázsnak, aki egy ideig velük élt, most pedig az édesapjánál lakik, Budapesten. Régóta vágyott egy kistestvérre, így Nórival nagyon szeretik egymást. Ezért is van, hogy a kislány mostanában minden fiút, akit meglát, „Bajázsnak” hív. Ildikó magyarul beszél hozzá, Martin angolul, és mivel a szülők egymást közt is angolul kommunikálnak, Nóri mindkét nyelvet tanulja. Apukáját például daddy-nek hívja. A család sok olyan beszélő játékot vett neki, amelyik angolul és magyarul is
megszólal. A kislány különleges, puha göndör fürjeit apukájától örökölte. Ildikó azt meséli, hogy akikkel találkoznak, ellenállhatatlan vágyat éreznek az iránt, hogy megsimítsák. Nóri kis játszópajtásai pedig azt mondták rá, hogy olyan a haja, mint bárány szőre.

A cikk a HEOL-on jelent meg.

Szerző: trewbrch

Szólj hozzá!

Címkék: hír heol

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr884277298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása