No comment 4

2010.09.13. 14:41

Szép és jó napot Testvéreim!

Sokat olvasgattam hétvégén a wtf ajánlotta irományt. Találtam is benne sok szép és jót. Folytatva a wtf által megkezdett sorozatot, publikálom is. Főszerkesztőnktól pedig elnézést kérek, volt egy olyan ígéretem, hogy kevesebbet foglalkozom az emberek korrekt tájékoztatásával (nem falazok az "uraknak") és többet írok a faluról. Ez rendben is volna, de emlékeztetném minden kedves olvasómat, hogy választás lesz, ilyen csak 4 évente van, ezért indokolt a cikk.

No lássuk.

 

képviselő: Javasolja, hogy írásban mindenki mondjon le a 2007. évre járó összegről. A pénzügyi bizottság javaslata az, hogy a jövőre nézve vegyék ki az SZMSZ-ből a tiszteletdíjat.

 

jegyző: Mindenki maga rendelkezik a még ki nem fizetett tiszteletdíja fölött, ha úgy kívánja, lemondhat, vagy ellenkező esetben az önkormányzat anyagi helyzete megszilárdulása után igyekszik mihamarabb kifizetni.

 

képviselő: Mindenki mondjon le, de akkor a polgármester is mondjon le a költségtérítéséről. Az a véleménye, hogy ezt az összeget mindenki szabadon felhasználhatja, amire szeretné.

 

képviselő: Nem vették fel eddig sem, mert nem volt rá pénz. 2008-tól meg kell szüntetni, 2007. évről le kell mondani mindenkinek. Aki eddig lemondott, annak mindig ki lett fizetve visszamenőleg.

 

jó képességű képviselő: Aki elment, az követelőzött és megkapta, aki dolgozik, próbál tenni valamit, az pedig nem veszi fel. Talán tudniuk kéne erről is az embereknek.

 

képviselő és egyben önkormányzati alkalmazott: Javasolja, hogy maradjon a tiszteletdíj.

 

polgármester: Ki ért vele egyet, hogy az SZMSZ-ben a tiszteletdíj fizetéséről szóló §-t hatályon kívül helyezzék? Kéri, kézfeltartással szavazzanak.

 

Feldebrő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7 igen szavazattal, 1 ellenszavazat mellett, tartózkodás nélkül a következő rendeletet alkotta:

Röviden összefoglalva: nagyon lényeges kérdést vitattak meg. Volt persze közöttük "valaki", aki sérelmezte, hogy a "munkájáért" nem kap tiszteletdíjjat. Ő lehet a nemmel szavazó. Szombat este váltottam néhány szót egy közhasznú munkással, kérdeztem, mi a véleménye erről, szerinte a polgármesteri költségtérítést kiutalták, pl. szalmahordás, lópatkolás címén. És még egy érdekességre hívnám fel a figyelmet: hol vannak a 2009-es, 2010-es jegyzőkönyvek?

wtf, yozi, ti jöttök...

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr402292867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása