Rövid reagálás a levelekre

2010.09.13. 12:03

Korábban említettem, hogy több levelet is kaptunk, illetve 3 kommentet. A kommentelés műfaja annyira még nem terjedt el az oldalon, ráadásul szívesen válaszolnék mindenkinek, mert tartalmas és érdekes dolgokat írtak, de idővel sajna szűkén állunk. Pár gondolatot azért megosztanék,ezek persze saját, szubjektív véleményemet tükrözik.

 

Sok félreértés van a "debrői politikával" kapcsolatban az emberekben. A két legfontosabb: a szavazótáborok és a tehetetlenség oka. Ezeket venném sorra.

1. A szavazótáborok. Mindenkiben él a tévhit, hogy a polgármestereket a "klánok" választják, a nagy múltú, kiterjedt családok. Ezek a kapcsolatok azonban már leépültek. Hol vannak már a dinasztiák? Csak nézzük meg, hogy a régi családoknak hány képviselője él még, illetve hányan vannak a faluban. Másrészt, akik vannak is, koránsem egységesek. Debrőn már képtelenség családi alapon választani. A "családon kívülieket" viszont nem szólítják meg. Ki kereste fel a fiatalokat? Talán nem ők a reményei a falunak? Ki kereste meg az időseket? Nem tőlük örököltünk-e mindent? Ki kereste meg a középkorúakat? Nem ők dolgoznak értünk? Mostanában persze néha-néha, udvariasságból kikérik a véleményüket. De tudjuk miért: közeleg a választás! Eddig a kutyát sem érdekelte, mi történik velük, de most elhalmozzák őket ígéretekkel. Véleményem szerint változás addig nem lesz, amíg birkáknak nézik az embereket és az emberek -cserébe- elhiszik az ígéreteket.

2. A tehetetlenség. Az, hogy nincs pénz, még nem ok arra, hogy ne változzon semmi. Azaz változik, folyamatosan romlik minden. A közösségeket felbomlasztották, a kezdeményezéseket elfojtják. Egyetértek sok hozzászólással, most kell összefognunk, talán ez az utolsó esélyünk. Sajnos a válaszható paletta sem nem széles, sem nem impozáns, de találunk még rajta olyanokat, akik nem játszották el a becsületüket.

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr842292535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása