Komment és válasz z15-nek

2010.09.23. 09:39

Kedves z15!

 

olvastam kommentedet, itt reagálnék rá, mert a kommenteket ritkábban olvassuk, mint a postokat.

engem még nem állított meg a "bajszos bácsi", nem is csodálkozom rajta, sőt, borítékot sem kaptam. már az első "szórása" után legalább 10 embertől hallottam, hogy létezik az ominózus levél, de egészen tegnap estig nem láttam (akkor sem azért, mert kivadásztam egy postaládából, hanem egy ismerősöm hozta el nekem). nos, áttanulmányoztam és nem rossz. persze olvasnunk kell a sorok között is. nagyon egyszerű a stratégiája, sokakat meg is vezethet, de ettől nem félek. az elmúlt 20 évben "okosodtak" a falunkbeliek. szeretne megosztani minket, de ezt nem hagyjuk. a meséknek sem hiszünk. csatlakozott ő is azok közé, akik azt próbálják sugallni, hogy ők törődtek a fiatalsággal. mikor? kinek kérte ki bármelyikük a véleményét az elmúlt 20 évben? ha ennyire számítunk, miért ment el mindenki? a levél szép és szívhezszóló, de nem több a falu múltjának meghamisításától és üres ígéretektől. csatlakozom son of machinehoz: hol volt a tapasztalat és a kapcsolati tőke az elmúlt 10 évben? ha valaki nem lehet "király", akkor nem is kell törődni az "alattvalókkal"? a regnálásáról szóló beszámoló is komoly. az új utak és járdák... a vagyongazdálkodásról miért nem szól? nagyon sok olyan vagyontárgy, ingatlanok, földek, stb. volt a falu tulajdonában 1989-ben. 2000-re ami érték volt, eltűnt. persze nem érdekünk a falu vagyonának megőrzése, gyarapítása.

azért írnék pozitív dolgot is: eljutottunk oda, hogy határozott, céltudatos "erőként" tudunk fellépni. 20 év hallgatás után kezünkbe vettük a sorsunkat. megosztani nem fognak, soha ilyen egységesek nem voltunk. és ezt nem csak a fiatalokra értem, mindannyian eljutottunk tűrőképességünk határára. mi szerettünk volna kompromisszumot, de lehetőségünk sem volt rá. bárkivel szívesen dolgozunk együtt, nem célunk az ellenségeskedés, de azt sem szeretjük, ha játszanak velünk. látható, vannak emberek, akiknek a választással -teljesen érthető módon- egyéb céljaik is vannak, mint az, hogy tegyenek is valamit: politikai tőke kovácsolása, anyagi haszonszerzés. velük nem egyezkedünk.

végezetül még egy gondolat, ami nem tőlem származik, hanem robitól: "teljesen mindegy, mi lesz a választások kimenetele, már így is győztünk. bebizonyítottuk, hogy össze tudunk fogni. ha győzünk, ha veszítünk, mindenképpen egy hosszú és nehéz munkára kell készülnünk. győzelem esetén az önkormányzatban, ha nem mi nyerünk, akkor azon kívül."

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr542317215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

z15 2010.09.23. 20:50:16

Vajon mi volt az, ami ennyire megérintett a kommentemben, hogy klaviatúrát ragadtál? Van igazság abban, amit írsz, a vége meg egy kis kampány. Elgondolkodtató… Hogy mi? … Az, hogy ha nem nyertek, akkor a kemény hosszú és nehéz munka mit is fog jelenteni, a falu „építése” segítse az önkormányzattal karöltve vagy netalántán acsarkodás áskálódás, és had ne folytassam. Tényleg egyet értek canon véleményével, itt semmi nem fog változni, ha nem tudunk összefogni attól függetlenül, hogy kik szereznek mandátumot október 3.-kán. Zárójelben jegyzem meg, nem kizárólag a választásokra értem az összefogást, hanem a hétköznapokban is. Sajnos az elmúlt nyolc év, de leginkább az elmúlt négy kormányzata nem igazán preferálta a vidéki embereket, kis településeket, ebbe is érdemes lenne belemélyedni, lehet párhuzamot húzni az emberek hangulata és a vidék ellehetetlenítése közt. Úgy gondolom a választási kampány alatt, lehet nagyokat ígérni, hangzatos jelszavakat kántálni, igaza van wtf85-nek, lehet sült kacsát ígérni de, aki ezt teszi - bátran ki merem jelenteni - az FELELŐTLEN. No de azt sem várjuk meg, hogy a szánkba szálljon. folyt. köv.
süti beállítások módosítása