Egy kis előzmény: a Heves Megyei Hírlapot viszonylag ritkán olvasom. Viszont többen is kérdezték tőlem, olvastam-e egy bizonyos cikket, ami közfelháborodást okozott. A válaszom nemleges volt, nem is érdekelt különösebben. Akik ismernek, tudják, visszavonultam, elég sok dolgom van mostanában, nem feltétlenül érdekel egy újabb "minden rendben van" publikáció. Amikor már a 10. ember kérdezett, kíváncsi lettem, mi lehet ez? No, megtudtam! És tényleg durva, de lássuk:

 

Apró gesztusokat vállalhatnak Feldebrő fejlesztéséért

 

JÖVŐFORMÁLÁS Nehéz helyzetben van Kelemen József, Feldebrő új polgármestere, hiszen nehéz anyagi körülmények között vette át a település irányítását: összesen 21 millió forint a hitel és a kifizetetlen számla.

 

 

Ezért maga is társadalmi polgármesterként vállalta el a falu vezetését, sőt a képviselők is lemondtak a tiszteletdíjukról, hiszen nem tudná mindezt kigazdálkodni a falu. Ők valóban a településért, az itteni emberek életkörülményeinek javításáért dolgoznak.
– Benne vagyunk a szennyvízcsatorna építésében, amire hat Tarna menti helység együtt pályázott. Ez fontos és nagy beruházás, így nagyon meg kell gondolni, hogy mellette még mire futja – magyarázza Kelemen József. – Eddig olyan pályázataink voltak, amik számunkra nem kerültek pénzbe, például, hogy komposztálókat helyezzenek ki a községben, megvalósuljon a jelzőrendszeres házi segítségnyújtási rendszer, a működésképtelen önkormányzatok pályázatára is bejelentkeztünk.


A polgármester azt mondja, jól tudják, mi mindent kellene tenniük Feldebrő fejlesztéséért, de hiába, ha nincs miből.
– A középületeink nagyon rossz állapotban vannak, fel kellene újítani a kultúrházat, a könyvtárat, az iskolát – sorolja Kelemen József. – Finom, apró gesztusokat tudunk csak tenni, ilyen például, hogy legutóbb helyben volt a tüdőszűrés. Örült neki a lakosság, jó néhányan mondták is, milyen jó, hogy végre nem kell emiatt utazniuk. A posta előtti részen kiigazítottuk az aszfaltozást, és volt két nagyon sikeres rendezvényünk is. Pitti Katalin operaénekes ésSándor Szabolcs zongoraművész adott jótékonysági adventi koncertet, aminek a bevételéből sikerült felújítanunk a műemlék templomunk díszkivilágítását. Az idősek szeretet napi ünnepségén Tarnai Kiss László nótaénekes volt a díszvendégünk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr692635145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bojgo11 2011.02.22. 16:41:20

0
nagyon aprók a betük és olvashatatlanok
süti beállítások módosítása