Brutális bűntettek

2011.02.03. 16:01

 Nagy hírt nem közlök, szerintem már az egész falu tudja, de hátha vannak kivételek:

 

egy borongós napon néhány helybeli arra lett figyelmes, hogy a Vasútállomás és az Olajtelep között G. M. bőszen irtja a fát ("rendbeteszi az árkot"). Ez persze kérdéseket vetett fel, ezért a helybeli önkéntesek kis csoportja a debrői karhatalomhoz és törvényhozáshoz fordult. A helyszínre érkező vezetőség természetesen tehetetlen volt. G. M. rendelkezett engedéllyel. Ami 2010. 12. 31. volt érvényben és az Önkormányzat nevére szólt. Tehát látszólag semmi sem volt rendben. Ráadásul az engedély a 10cm-nél kisebb átmérőjű növényzet irtására vonatkozott. Ez persze félreértésre adott okot: ugyanis csak a 10cm-nél vastagabb fákat irtotta ki. No igen, a fűtőérték is számít. 

A feljelentés persze megtörtént, az eseményt követjük, de fogadni merek, hogy max. egy bírság lesz belőle.

A kérdésem csak annyi volna, működhet-e egy olyan rendszer, ahol azok az emberek, akik úgy gondolnak magukra, hogy prominens szereplői egy közösségnek, büntetlenül megtehetnek bármit. És a kollegák asszisztálnak hozzá. Ki véd meg minket? Mert azt már tudjuk, hogy ki nem... Illetve kik nem...

Szerző: trewbrch

Szólj hozzá!

Címkék: hír

A bejegyzés trackback címe:

https://debro.blog.hu/api/trackback/id/tr982635128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása